با نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد آشنا شوید

با نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد آشنا شوید
اگر شما جزء افرادی هستید که از شغلی برخوردار بوده و از طریق آن به کسب درآمد میپردازید، شما موظف به ارسال اظهارنامه عملکرد میباشید. همه افراد حقیقی و حقوقی که از صاحبین مشاغل هستند و وظیفه دارند که اظهارنامه عملکرد خود را ارسال نمایند، این کار را باید تا پایان هر سال و تا مدت زمان تعیین شده به انجام برسانند که به اداره مالیات اظهارنامه عملکرد فرستاده میشود. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد آشنا ساخته تا دیگر مشکلی در این امر نداشته باشید.

به نظر شما این اظهارنامه عملکرد نشان دهنده چه فعالیتهایی میباشد؟ ببینید دوستان، این اظهارنامه تمام فعالیتهای فرد صاحب شغل را اعم از تجاری، میزان سود کسب کرده در طول یک سال، میزان سرمایه و زیانهای وارده، درآمدهای مشمول مالیات و یکسری اطلاعات شخصی و تجاری افراد حقیقی و حقوقی را که در طول این یک سال به انجام رسیده را مشخص و نشان میدهد. حال قبل از هر موضوعی یک تعریف دقیق از این قانون ارائه دهیم تا از آن آشنایی کاملی کسب نمایید.
اظهارنامه عملکرد درواقع به نوعی اظهارنامه مالیاتی گفته میشود، که تمام افراد حقوقی و حقیقی را موظف مینماید که پایان هر سال یک اطلاعات کامل و جامعی در رابطه با میزان فعالیتهای خود به اداره مالیات اظهارنامه عملکرد ارسال نموده و در صورت هرگونه ارسال مالیات آن را پرداخت کنند. ارائه این کارنامه مالی بر عهده همه افراد بوده و امروزه نیز به صورت خود اظهاری الکترونیکی بیشتر صورت میپذیرد. با توجه به سودی که در طول این یک سال کسب نمودهاید، اداره مالیات شما را موظف میکند که 25 درصد از این سود به دست آمده را به اداره پرداخت نمایید.

نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد به چه صورت است؟
- نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد در وهله اول این گونه است که شما ابتدا به وب سایت طرح جامع مالیاتی ( gov.ir ) مراجعه کرده و نرم افزاری که برای ارسال در سایت قرار گرفته است را دانلود کنید.
- 2. مرحله دوم مربوط به نصب نرم افزار اظهارنامه مالیاتی عملکرد میباشد.
- حال برای تکمیل اظهارنامه برای شما راهنمایی قرار دادهاند که آن را با دقت مطالعه کرده و اطلاعاتی که از شما میخواهند را اعم از رمز عبور و کد رهگیری پیش ثبت و … را وارد مینمایید.
- حال بعد از تکمیل اطلاعات شما وارد بخش ارسال اظهارنامه عملکرد خواهید شد که در آن نیاز است، سؤالات مربوط به صفحه 3 اظهارنامه را تکمیل کرده و اطلاعات لازم را درج کنید.
- در پنجمین مرحله اطلاعات حسابداری از شما درخواست میشود که تمام آنها را نیز با دقت پاسخ دهید.
- بعد از تکمیل اطلاعات حسابداری، وارد صفحهای میشوید که مربوط به بخش ترازنامه است.
- مرحله بعدی نیز مربوط به صفحهای است که میزان سود و زیان شما را در طی این یک سال مشخص مینماید و باید آنان را هم با دقت پر کنید.
- مرحله هشت نیز از شما خواستار است اگر ایراد و اشتباهی در تکمیل ترازنامه رخ داده است را مجدداً اصلاح نمایید.

9. در نهمین صفحه از نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد از شما اطلاعاتی در رابطه با درج اقلام معاف اشخاص مشمول مالیات، تعیین مالیات ابرازی و محاسبات مالیات را میخواهد.
10. حال آخرین صفحهای که برای شما باز خواهد گشت مربوط به مسئولیتهای تهیه اظهارنامه و حسابرسها و بستن اظهارنامه قرار دارد است که باید آنها را نیز تکمیل کنید.
11. تمامی اطلاعات وارد شده باید کاملاً با اظهارنامه ارزش افزوده وگزارشات فصلی مطابقت داشته باشد.
12. حال باید کد رهگیری و اظهارنامه ارسال شده دریافت گردد و بعد از آن نیز نسخه چاپی اظهارنامه مالیاتی ارسال شده تهیه میگردد.
برای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی چقدر مهلت میدهند؟
جهت ارسال این اظهارنامه مالیاتی و عملکرد سازمان، معمولاً تا پایان اسفند ماه هر سال مهلت وجود دارد تا مودیان اظهارنامه خود را تهیه و آن را ارسال نمایند. برای مشمولین نیز این مهلت تا 4 ماه پس از پایان سال است. در رابطه با زمان ارسال اظهارنامه عملکرد برای مودیان حقیقی، تا پایان 31 خرداد ماه میباشد که این افراد باید تا زمان مشخص شده اظهارنامه خود را تکمیل نمایند و آن را از طریق اینترنت و به صورت مراحل فوق ارسال کنند.
مودیان حقوقی نیز تا پایان 31 تیر ماه فرصت ارسال را دارند. این افراد باید مطابق با نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد که در قسمت بالا به صورت کامل توضیح دادیم را تکمیل کرده و برای ارسال آن از طریق سایت اقدام کنند.

چه مدارکی جهت ارسال اظهارنامه نیاز است؟
برای تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد صاحبین مشاغل و اشخاص حقیقی و حقوقی باید مدارک زیرا را تهیه نمایند:
- اطلاعات مربوط به صورت ترازنامه همه اشخاص حقیقی و حقوقی گروه اول
- تمام فروشهای داخلی و خارجی و سود و زیانهای مربوط به آنان
- صورت حسابی در رابطه با گردش مالی کالاها و مواد اولیه
- شرکتهای تولیدی و خدماتی برای ارائه مدارک صورت بهای تمام شده کالاها و خدمات موظف هستند
- شماره ثبت پلمپ دفاتر قانونی
- برای شرکتهای پیمانکاری نیز صورت قرارداد ها به همراه بهای تمام شده پروژه
- گزارش دادن مالیاتهایی که در طول سال به پرداخت رسیدهاند
- و در آخر نیز اطلاعات و آدرس مربوط به محل کار شما اعم از شماره تماس و …

سخن پایانی
در این مقاله ما در رابطه با اطلاعاتی دربارهی نحوه تکمیل اظهارنامه عملکرد و مدارک مورد نیاز آن را برای شما ارائه نمودیم که دانستن آنها برای هر فرد صاحب شغل و اشخاص حقیقی و حقوقی واجب و لازم الاجرا است. ارسال این اظهارنامه از مزایایی نیز برخوردار میباشد و آن این است، اشخاصی که سه سال به طور مرتب و در زمان تعیین شده مالیات خود را پرداخت کنند، به میزان 5% درصد از مالیاتهای این سه سال را به عنوان پاداش در سال سوم دریافت خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر به کارشناسان ما مراجعه نمایید. ممنونم از همراهی شما عزیزان.
دیدگاهتان را بنویسید